YourPetBox
YourPetBox YourPetBox YourPetBox YourPetBox

Hús vs. Húsliszt a tápokban

Hús vs. Húsliszt a tápokban

Szeretnéd tudni, hogy melyek azok a jutalomfalatok, snackek, akár teljes értékű eledelek kedvencek számára, amit mi saját tapasztalatunkból is ajánlunk kedvenced számára? Minden egyes alkalommal, mikor új dolog üti fel a fejét és úgy döntünk, hogy kiválóan alkalmas arra, hogy a dobozainkba belekerüljenek, mert minden, általunk előre lefektetett feltételnek megfelelnek, akkor az első és legfontosabb dolog a YourPetBox-nál, hogy TESZTELJÜK! Teszteljük, mert számunkra fontos, hogy elégedett gazdikat és kedvenceket láthassunk a dobozaink mellett. Így ha elhiszed, ha nem, mi minden egyes termékből fogunk egy csomaggal, dobozzal vagy tasakkal és Zazuval és a család többi kutyusával próbára tesszük.

 

A legfontosabb, amit szem előtt tartunk a dobozaink összeállításánál, hogyha egy kedvenc allergiás valamilyen összetevőre, amit te, mint gazdi a megrendelés folyamán a megjegyzés/allergia rovatban meg tudsz nekünk írni, akkor még véletlenül se kerüljön olyan termék a dobozba, ami allergiás reakciót válhat ki.

Tapasztalataink szerint a kedvencek közül legtöbben a csirkehúsra allergiásak, de találkoztunk már olyan gazdival, aki nem szívesen adja kedvencének. Pedig tudni kell, hogy a minőségi csirkehússal nincs probléma. Természetesen, ha kedvenced konkrétan a csirkehúsra allergizál, nincs mit tenni, ki kell vonni és el kell kerülni az étrendjében, de a rengeteg, minősíthetetlen, piacon is szép számban jelenlévő eledelnek hála, a gazdikban kialakult egy sokszor alaptalan félelem a csirkehústól.

Nézzük a tápra egy példát, amit a mi dobozainkban is megtalálhattatok már, ez nem más , mint a Nature’s Protection.

 

 

 

 Forrás: www.marhsoom.com

 

A legfontosabb érvek mellette: A Nature’s Protection egy olyan innovatív márka, amely egy egyedülálló táplálkozási áttörést is bevezetett - ez a “MicroZeoGen” a-teljesen természetes vulkanikus eredetű ásványi anyag. A “MicroZeoGen” semmilyen más állateledelben nem található meg és előnyök olyan sorával rendelkezik, amely az állatok egészségét és életminőségét javítja:

- Elősegíti a szervezet megtisztítását a mérgező anyagoktól.

- Segít megerősíteni a természetes immunrendszer működését.

- Antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik.

- Pozitív hatással bír a csontképződésre, javítja a csontok gyógyulását sérülések után.

- Aktiválja az ízületi porcok anyagcseréjét, serkenti a kötőszöveti regenerációt.

- Javítja a táp felszívódását.

- Szabályozza az emésztőrendszer működését, pozitív hatással van a nem fertőző emésztőrendszeri zavarokra

- Enyhíti az allergiás tüneteket.

- Pozitívan hat a szőr szerkezetére, sűrűségére és ragyogására. 

- Pozitív hatással van a vér minőségére.

- Nem emeli meg a vércukor szintet

 

Jelen esetben is, mint minden más esetnél, több kedvencnél is próbáltuk ezt a tápot a családban. Próbáltuk többek között Zazunál, aki 5 éves, mindent utál, csak egy nagy gyártó tápját szerette eddig, semmi mást nem evett meg, csak a 3 halas tápot. Próbáltuk egy 14 éves kistestű kutyusnál, aki ugyan mindent imád, de kíváncsiak voltunk arra, hogy látunk e bármi változást.

 

Zazu az első pillanatban elfogadta, a számára kedvező szemcsemérettel rendelkező eledelt bárányos kivitelben. Bármikor hajlandó volt megenni és ezt előtte semelyik más tápnál nem tapasztaltuk. Főleg, ha nem halas, mert ha valami nem halas, eddig nem kellett.

 

A 14 éves család kedvence kutyusnál is sikerrel debütált, határtalan mennyiséget el tudna belőle tüntetni. A szőre csodaszép lett és a székletén is rengeteget javított. Számunkra ez az egyik olyan táp, amit a mai napig előszeretettel ajánlunk minden gazdinak. Ha utána tudsz olvasni az összetevőkön, láthatod majd mindenki „rémálmát” a bárány húslisztet, mint összetevő. Erről is szeretnék nektek mesélni. Olvasd el, meg fogsz lepődni!

 

Húsok, húsliszt:
A gyártók mindent elkövetnek azért, hogy az összetétel listán az ártalmas összevetőket minél jobban darabokra szedjék, így a sor végére kerülnek, mintha alig lenne belőlük a tápban. Holott ha tudod, hogy mit kell összeadni , akkor máris kiderül az igazság minden táppal kapcsolatban. Ugyanakkor a hús esetében szeretnek általános gyűjtőfogalmakkal élni, pontosan azért, hogy a hústartalom összevontan minél nagyobb legyen és így legelőre kerüljön a listán és ezzel megtévessze a vásárlót. Pl: a csirkehús összetevő esetén nem a húspultból kivett csirkére kell gondolni, mert azt nem lehetséges csak úgy, mindent eldobva a tápba tenni.  Szárítani kell.  Sokan mondják, hogy a csirkehús (vagy friss hús) a jó és a tápban ebből legyen a legtöbb, mert az a jó. Ez nem igaz, nem az a jó. Legalábbis nem minden kedvencnek. A csirkehúst, friss húst nyersen mérve a víztartalmát is beleszámítják a tömegébe, ami aztán a szárításnál eltűnik. Így kerül a 60% húsból valójában 15% a tápba. Te meg azt hiszed, hogy 60%, jól átvertek.
Olvastam itt-ott olyat, hogy a húsliszt az állati melléktermékek és ilyen borzalmak gyűjteménye. Ez egyáltalán nem igaz!  A húsliszt a hús szárítás utáni őrlését jelenti, a húsmennyiség valóságát leginkább ez tükrözi. Hívhatjuk szárított húsnak is! Talán ez fejezi ki leginkább a valóságot! Tehát ha valahol azt írják, hogy 60% húsliszt, akkor az valóban 60% hústartalmat jelent. Az egész csirke tápba darálását szokták szárnyasliszt-nek nevezni, ez már nem ugyan az.   A csirke vagy friss csirke összetevő a következőket tartalmazza: csirkehús (ennélfogva csirkehúsliszt is), csirketoll, mindent megjárt láb…gondold tovább!, fej, csőr, karom stb. Ugye, hogy ez nem ugyanaz, mint a nettó szárított hústartalom? A végén pedig kiderül, hogy a 60% csirke nevű összetétel valós szárított hústartalma 10-15%, tehát vettél még 65-70% hús címszóval, ami nem hús és amire a kutyának semmi szüksége nincs. Legalábbis a legtöbb, normál életvitelt élő kutyusnak nincs. Természetesen ezzel nem azt mondjuk, hogy nem jó a magas húsrész arány! Szó nincs erről! Mert bizonyos eseteknél, valóban minőségi alapanyagokból készült eledeleknél, jutalomfalatoknál KIFEJEZETTEN! emberi fogyasztásra is alkalmas összetevőkből készülnek. Teljesen más dolog a 100% húsból készült jutalomfalat is, ne keverjük össze a dolgokat. Ezzel a kis összefoglalóval csak annyira próbáltunk rámutatni, hogy vannak eledelek, melyeknek a minősége egyáltalán nem tükrözi a valóságot! Néha a magas hústartalom megtévesztő lehet. Sokan dobálóznak ezzel!
Szerezz Boxot!Forrás:
www.naturesprotection.eu/
www.bloki.hu