YourPetBox
YourPetBox YourPetBox YourPetBox YourPetBox

Te eltalálod melyek a legkisebb kutyafajták a világon?

Te eltalálod melyek a legkisebb kutyafajták a világon?

Egy dologban biztosan egyetérthetünk, ez pedig nem más, mint az, hogy a világ összes kutyusa nagyon cuki, imádjuk őket. De akiket most mutatunk nem egyszerűen cukik, de a világ legkisebb kutyáinak születtek. Velük biztosan nem nehéz az utazás, hisz láttam már olyan kutyust, aki konkrétan elbújik az utazótáskájában, észre sem veszed, hisz meg sem mukkan az utazás alatt. De vajon eltalálod azokat a fajtákat, amelyek a világ legkisebb fajtáihoz sorolhatóak?#1 - Affenpinscher

Ezeknek a kutyusoknak a története egészen a 17.századi Németországba nyúlik vissza, ahol leginkább kártevő állatok elfogására használták őket és  Terrierek csapatát erősítik. Több gazdi makacssággal jellemzi a ezt a fajtát, de ugyanakkor imádnak játszani, kalandozni. Körülbelüli kilogrammjuk 2 - 6kg-ig terjed. 


Kép forrása www.localpuppyb reeders.com
#2- Chihuahua

Ez a fajta talán a legismertebb a kistestű kutyusok körében.  Körülbelüli kilogrammjuk átlagosan 2- 4kg között mérhető. Eredetük sajnos nem pontosan ismert, de legtöbb alkalommal Mexikóba vezetik vissza a származásukat, hisz rengeteg festményen feltűntek.

Forrás www.imagui.com#3- Brussels Griffon

A Brussels Griffon fajta átlagos súlya 3 - 4,5 kg közötti a felmérések szerint. Belgiumból származnak  és szintén a rágcsálók irtására használták őket. A fajtára nagyon jellemző a játékosság, viszont pillanatokon belül kifejezik, ha valami nem úgy történik, ahogy azt ők szerették volna.

Forrás www.androidpit.com#4- Japán Chin

Gazdáik igazi ölebnek, társasági kutyáknak írják le őket, sőt néha macskákhoz illő viselkedésekről is beszámolnak. A Japán Chinek 'versenysúlya' általában 3-4 kg közötti, igazi kis szőrmókok.

Forrás ww.akc.org#5- Máltai selyemkutya

Ha mérlegelésre kerül a sor általában 1-4kg közötti súllyal élvonalban végeznek a legkisebb kutyusok között. Eredetük a 17-18. századik vezethető vissza. Nagyon játékosak és családcentrikus kutyusként jellemzik őket a gazdik.

Forrás ewall.papershub.net#6- Pomeránia törpespicc

Ha meglátunk egy ilyen kutyust, nekünk azonnal egy kis oroszlán jut eszünkbe róla. Súlyuk segítségével ők is elől végeznek a sorban, hisz általában 1-4 kg közötti súllyal rendelkeznek. Külföldön már igen kedvelt fajta, lassan hazánkat is meghódítják. Nagyon játékosak és imádják idejüket a családdal együtt tölteni.

Forrás www.pinterest.com#7- Yorkshire Terrier

Biztosak vagyunk benne, hogy az egyik legkedveltebb kutyafajta. Annak ellenére, hogy leginkább vadászkutyának tartották őket, jelenleg abszolút családi ölebként élhetik mindennapjaikat. Általában 3-4kg közötti testsúllyal rendelkeznek, majdnem a zsebünkben is elfér egy ilyen csöppség.

Forrás www.pixabay.com


Ha tetszett a cikkünk, oszd meg másokkal is!


Kedvezményért kattints ide!


Cikk képének forrása
www.bhmpics.com